Velor fietskleding. Riding for the planet.

door

Menig fanatiek wielrenner herkent het: tot de sokken toe gesoigneerd voelt een col van de buitencategorie net iets minder zwaar en in zo’n knispervers fietspak werk je nu eenmaal lekkerder aan je tanlines dan op een stukgereden zeem. Helaas zal ook niemand ontgaan zijn hoe vervuilend de kledingindustrie is. Gelukkig heeft Velor heeft een duurzame én stijlvolle oplossing voor dit probleem.

Velor fietskleding broekje

Vrijwel volledig gemaakt van hernieuwbare stoffen

De fietskleding van Velor is voor 90 tot 95% gemaakt van hernieuwbare stoffen. Dat betekent dat bijvoorbeeld visnetten, petflessen en oude tapijten zijn gerecycled, omgesmolten en weer tot garen gesponnen zodat er piekfijne fietskleding van gemaakt kan worden. Een Velor-shirt bestaat uit circa acht PET-flessen. Daarbij worden de kledingsets verzonden in één papieren verpakking, in plaats van talloze plastic zakjes. Als je zeem na vele zadeluren echt niet meer meekan, kun je de fietskleding terugsturen naar Velor zodat het materiaal wederom kan worden hergebruikt. Zo zorgt dit merk met een missie voor volledig circulaire fietskleding met een zo klein mogelijke voetafdruk. Wil je alles weten over de reis van PET-fles tot fietsshirt? Check het duurzame verhaal van Velor: Impact – Velor-cycling.

Maatvoering van duurzame fietskleding

Voor wie duurzame kleding geitenwollensokkerig klinkt: Velor staat wat mij betreft voor stijlvol zonder schuldgevoel. Ik fiets twee weken door de Italiaanse Alpen en Zuid-Duitsland en trek het Velor-pak drie keer aan – veelzeggend omdat ik het liefst elke fietsronde iets anders draag. De broek is effen zwart en daarmee ideaal te combineren. De onderkant van de broekspijpen is vrij van naden waardoor het rollade-effect uitblijft en de witte bretels vallen mooi weg onder het nauwsluitende fietsshirt. Bonuspunten vind ik de mouwen die net boven de ellenboog vallen en bovendien mooi aansluiten, waar ik doorgaans ben overgeleverd aan flappermouwtjes. Ik val in damesmaten tussen S en M. Als je liever wat wijdere fietskleding draagt of de broek dichter bij de knie wil, kun je voor een maatje groter gaan. Tot slot een voordeel: op een effen fietsshirt raak je minder snel uitgekeken – wat weer duurzamer is dan steeds iets nieuws kopen met een trendgevoelige print.

Velor fietskleding ultieme getest

Ik draag de fietskleding van Velor zowel tijdens een koffierondje als tijdens twee monstertochten. In de pittoreske Italiaanse dorpjes voel ik me stijlvol, bij het aftikken van hoogtemeters ben ik extra blij met het materiaal. Voor de dubbele beklimming van de Stelvio prop ik mijn achterzakjes vol met een extra jasje en koekrepen. Hoewel de vergelijking met een kameel snel is gemaakt, blijft de inhoud van de zakjes perfect op zijn plek en voelt het niet alsof ik veel bij me heb. De stof van het Velor-shirt is dun en ademt door reeksen kleine gaatjes. Fijn materiaal, zo blijkt: op de top krijg ik het niet echt koud – terwijl ik tijdens de snoeihete Schwarzwald Super Rennradmarathon niet het gevoel heb dat het shirt doorweekt is (terwijl er zweetwatervallen op mijn scheenbenen ontstaan).

Eindconclusie: Velor biedt duurzame én fotogenieke wielerkleding voor uitdagende fietsavonturen. Stijlvol zonder schuldgevoel. 

Over de auteur van dit artikel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.

In dit artikel kunnen affiliate links voorkomen of kan tot stand zijn gekomen door een betaalde samenwerking. Onze content wordt geschreven en samengesteld om jou te inspireren en te adviseren over de beste keuzes voor jouw volgende avontuur. Van uitrusting tot bestemmingen – alles is zorgvuldig geselecteerd door en voor outdoorliefhebbers.

Wil je ons steunen? Bezoek onze support ons-pagina om al onze partners te bekijken en via die links een aankoop te doen. Het kost jou niets extra en op deze manier kunnen wij onze content gratis blijven aanbieden.